Ruokaohjeita

Sivut

sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Ihana äitienpäiväaamiainen

Omalle äidilleni aikoinaan ostamani muki on täydellinen vuokkomaljakko.
Tämän äitienpäivän piti alunperin olla toisenlainen. Luulin saavani molemmat poikani perheineen visiitille Hämeenlinnaan. Aina ei käy kuin haaveillaan ja nyt polvileikkauksesta toipuminen on kokopäivätyötä. Onneksi Sulasol-viikonlopun jumalanpalvelus Hämeenlinnan torilta televisioidaan ja pääsen katsomaan sitä livenä kotisohvalta.


Tällä aamiaisella pärjää pitkälle ja mikä parasta siinä on yhdellä lautasella lempiherkkujani. Juuri leivotut (purkki)croisantit, Brie-juusto, mansikat, viinirypäleet, mango, suippopaprika ja tuorekurkku maitokahvin kera maistuisi useamminkin. Mutta ihan paras yllätys oli talon Miehen postinhakureisulta tuoma vuokkokimppu. Rakkaita muistoja tuli heti mieleeni menneiltä äitienpäiviltä. Viime vuonna lastenlasten ojentama valkovuokkokimppu Askistossa ja aikoinaan omien lasteni tuomat kimput Joutsenossa ja myöhemmin Hml:n Hakalanniemessä:))


Pilvimunien teko oli tänä aamuna oma urakkani. Olen seurannut jo muutaman päivän kokemuksia ulkomailta tulleesta villityksestä. Kerran pitää kaikkea kokeilla!


Klikkaa yllä olevaa linkkiä, jos haluat lisäohjeita tähän "herkkuun". Ulkonäkö on hauska, mutta talon Mies taisi sanoa totuuden: "Kyllä ne tavalliseen tapaan paistetut kananmunat ovat parempia!" Laitoin keltuaisen samaan aikaan uuniin valkuaispilven keskelle ja siitä huolimatta se oli keskeltä pehmeä. En voisi kuvitella syöväni raakaa keltuaista! Maustoin valkuaisvaahdon ripauksella suolaa, kurkumaa ja pilkotuilla tuoreyrteillä. Paistoin aika kypsäksi n. 200 ast / 10 min.

Maku ei tästä enää parane! No ehkä kypsät suomalaiset mansikat vaalealla tai tummalla balsamicolla ja valkohomejuustolla croisantin täytteenä ovat vielä hieman parempia...
Camembert vai Brie? Klikkaa alla olevaa linkkiä, jos haluat tietää.
Valkohomejuustojen erot


Tilkka kuohuviiniä ja suloinen pikkuhortensia saivat tämän äitienpäivän aamun tuntumaan juhlalle. Olen tunneihminen ja nautin kaikesta "hössötyksestä" arjen keskellä.

Siispä oikein ihanaa äitienpäivää kaikille! Nautitaan lämmöstä, auringosta ja läheisistämme! Unohtamatta kuitenkaan herkullista ruokaa ja muuta naposteltavaa!



2 kommenttia:

  1. Mahtava päivänavaus Mansikkaheinä, olet ansainnut tuon "hössötyksen",salud. Pikaista paranemista. Lapset ja lastenlapset kasvavat ja tulevat luoksesi taas ensi vuonna äitienpäivänä ja silloin voit tanssia heidän kanssa vaikka jopa "twistiä" ja ehkä aiemminkin. Oli taas ihanaa kuulla teidän perheen Miehestä ja miten hän antoi rehellisen vastauksen "tavalliset munat ovat parempia". Mansikkaheinä, kokeilu tekee mestasin ja talon Mies tietää mistä pitää.

    VastaaPoista
  2. Kiitos sydämeni pohjasta Anonyymi! Tuli ihan kyyneleet silmiini lukiessani kommenttiasi. Tuntui niin hyvälle! Olet varmaan oikeassa tuosta paranemisesta, olen vaan liian kärsimätön luonne. Tämän blogin ansiosta joka tapauksessa toipumiseni sujuu paljon paremmin ja tällainen kommentti on ihan parasta "lääkettä". Kiitos vielä ja hyvää jatkoa sinulle! Ihanaa, kun luet blogiani:)) Ja joo, talon Mies sanoo mitä ajattelee..hyvä niin!

    VastaaPoista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.