Sivut

sunnuntai 21. toukokuuta 2017

"Kiviuunipitsaa" grillistä

Pitsaa täydellisen herkullisilla täytteillä. Pinnalle voi halutessaan lisätä vielä rucolaa.
Löysin muutama päivä sitten uskomattoman herkulliselta "maistuvan" pitsan ohjeen yhdestä suosikkiblogistani. Melkein tunsin jo maun suussani ja päätin joku päivä kokeilla, onnistuisinko kokkaamaan vastaavanlaiseen makuhurmioon johdattelevaa pitsaa. Tänään elämä hymyili ja aurinko paistoi kirkkaasti ja lämpöisesti. Parasta kaikesta oli saada kokata ja seurustella omien nuorten kanssa. Polvikivutkin tuntuivat paljon aiempaa helpommille ja toipuminen pääsi pitkän askeleen eteenpäin. 
Klikkaa yllä olevaa linkkiä, jos haluat katsoa alkuperäisen ohjeen ja upeita kuvia.

Rakastan mansikoita sellaisenaan ja monissa jälkkäreissä, mutta nyt eka kertaa pitsassa. Unohtumaton makuelämys!
Chilisilppu ja oreganoöljyssä tekeytyneet valkosipulit kuuluvat meidän perheen pitsaan.


Aloitin pitsan teon jo edellisenä päivänä alustamalla pohjataikinan valmiiksi jääkaappiin pitkää kohotusta silmälläpitäen. Näin valmistelut jakautuivat kahdelle päivälle ja mielestäni kylmässä 1 - 3 vrk kohonnut taikina toimii paremmin ja paistuu rapeammaksi.

Taikinan voi "venyttää" käsin, jos homman hallitsee. Minä joudun käyttämään kaulinta.
Aineet 4 pitsapohjaan

4 dl vettä
n. 8-9dl jauhoja (5-6 dl vehnäj , 2 dl grahamj , 1 dl durumj meillä tällä kertaa)
vajaa 1 tl  eli muutama g kuivahiivaa
1 tl suolaa 
2 rkl öljyä

Ohje

1. Lisää suola pieneen määrään vettä.
2. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää niihin vesi. Vaivaa muutama minuutti.
3. Lisää nyt suolavesi taikinaan ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt.
4. Lisää öljy taikinaan ja vaivaa vielä vähintään 10 min tai kunnes taikina tuntuu kimmoisalle ja irtoaa selkeästi astian reunoista.  

Klikkaa linkkiä, jos haluat vielä tutustua perusteellisiin ohjeisiin!

Katkaisin parsat napsauttaen tyvestä puumaisen osan pois, kuorin ja paloittelin etukäteen.
Kaikki halusivat aluksi maistaa parsa-vuohenjuusto-mansikkapitsaa ja sitä siis ensimmäisenä grilliin. Paistoimme kaikki 4 erilaista herkkua pitsakivellä ja mahdollisimman kuumassa grillissä. Heli teki herkullisen tomaattikastikkeen, jota laitoimme jokaisen pitsan pohjalle. Hiukkanen mozzarellaa, oreganoa, chiliä ja pippuria antoivat herkullisen makulisän muuten "Less is More"-pizzoillemme. Rapea pohja pääsi näin oikeuksiinsa lukuun ottamatta viimeistä, johon laitoin reilusti täytteitä.

Mansikat ja salaatti (rucola) lisätään tietenkin jo paistuneen pitsan pinnalle. Parsa ehtii tekeytyä rapsakkaaksi ja maistuvaksi grillin kuumassa lämmössä. Nam nam!!
Toiseksi pitsakivelle pääsi  valkosipulilla, chilisilpulla sekä valkosipulituorejuustolla ja munakoisolla täytetty pitsa. 
Etukäteen suolalla "itketetyt" ja uunissa öljyn kanssa paahdetut munakoisosiivut  maistuivat upealle. 
Seuraavaan pitsaan pääsi uutta makukokemusta antamaan mangosiivut, sinihomejuusto ja pieni liraus hunajaa. 


Viimeiseen pitsaan tuli hieman sitä sun tätä eli niitä raaka-aineita, joita oli vielä jäljellä.
Mangoa, parsaa, vuohenjuustoa, valkohomejuustoa ja paiston jälkeen paahdettuja pinjansiemeniä sekä tuoretta basilikaa.

Tänään meillä oli todella onnistuneet pitsabileet. Maut olivat kohdillaan ja pohjan rapeus hämmästyttävän täydellinen. Kiitos Helin kaikki pitsat saatiin kunnialla pitsalapion avulla tulikuumaan grilliin ja takaisin. Talon Miehet avustivat tietenkin   ansiokkaasti monissa eri työvaiheissa ja kunnostautuivat myös maistelijoina :)) Tykkäsivät kuulema todella paljon!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.