Sivut

torstai 4. toukokuuta 2017

Päivän paras Pasta primavera

"Onpa hyvää ja raikasta, vaikka on terveellistä!" sanoi talon Mies.
Uskomatonta, että kokonaan tuoreista kasviksista tehty ateria on niin herkullista! 
Miksi en ole koskaan aiemmin tehnyt pähkinäistä salaatinkastiketta? Parempi sentään myöhemmin kuin ei ollenkaan. Uskallan suositella jokaiselle ainakin kerran kokeilemaan tätä! Jään itse tätä kirjoittaessani kuulolle, mitä talon Mies tykkää. Lupaan kertoa miehisen miehen mielipiteen blogini lukijoille ihan totuudenmukaisesti. (..ja juuri noilla sanoilla hän sanoi aloitettuaan aterian, halusi kastiketta lisää.)

Hämeenlinnassa Clas Ohlson myy tätä käsikäyttöistä spiraalileikkuria. (n.25€) 
Idean tähän ateriaan sain Marttojen kokkausillassa. Teimme ja söimme paljon erilaisia ja itselleni uusia kasvispitoisia ruokia ja silloin päätin tehdä tätä lähiaikoina.
Oma versioni poikkeaa hieman alkuperäisestä ohjeesta. Papujen tilalla oli pakasteherneitä ja paprika puuttui. Itse halusin ateriaan punaista väriä ja pidän kovasti suippopaprikan mausta. Sen joutui suikaloimaan veitsellä, mutta oli nopea työvaihe. Papuja piti keittää muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä.

Aineet Primavera pastaan

250 g soijapapuja 
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 - 2 isoa porkkanaa
1 punainen suippopaprika
2 kevätsipulia varsineen (viipaloituna pastan pinnalle)
Marinadi
1 limen mehu 
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä




Aloita laittamalla kastikkeen cashew-pähkinät likoamaan raikkaaseen veteen.

Jatka keittämällä pavut pussin takana olevan ohjeen mukaan. 
Huuhtele pavut ja jätä ne jäähtymään.

Suikaloi vihannekset joko leikkurilla tai perunankuorimaveitsellä pitkittäin.
Siirrä kasvikset kulhoon ja anna marinoitua vähintään 1/2 tuntia.

Kaunista ja "pastamaista" suikaletta syntyy spiraalileikkurilla tuossa tuokiossa.
(Marttojen ohjeessa kasviksiin lisättiin valkosipulia ja 3 rkl oliiviöljyä)

Marinoinnissa syntyvä neste kannattaa siivilöidä pois, ettei pasta jää vetiseksi.
Kastike oli tällä kertaa niin uskomattoman hyvänmakuinen, että ei varmasti jää ainoaksi kerraksi. Korianteria, chiliä tai valkosipulia vieroksuvat jättävät ne pois!! 


Cashewkastikkeen aineet

100 g cashewpähkinöitä (tai macadamiapähkinöitä)
(n. 3 dl liotusvettä)

n. 1 dl kylmää vettä
1 - 2 valkosipulinkynttä
1 rkl valkoviinietikkaa (tai sitruunamehua)
1 rkl sweet-chili kastiketta
1 tl hunajaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl murskattuja korianterinsiemeniä
n. 1 dl pilkottua tuoretta korianteria ja thaiminttua (= omia lempiyrttejäni)

Korianterin siemeniä on helppo murskata morttelissa.
Ohjeet

Liota pähkinöitä vedessä vähintää 1/2 tuntia. (macadamioita 6 h)
Kaada liotusvesi pois ja huuhtele pähkinät kylmällä vedellä.
Laita pähkinät korkeaan kulhoon, jos teet sauvasekoittimella. (vaihtoehto tehosekoitin)
Jauha sykäyksittäin, kunnes pähkinöistä on tullut rouhetta/tahnaa.


Lisää pilkotut valkosipulit ja sitten vettä pienissä erissä. (minulla meni reilu dl)
Jatka veden lisäämistä, kunnes kastike on sakeaa, kermaista ja sileää.
Lisää yrtit ja mausteet ja sekoita vielä muutaman sekunnin erissä.

Maistele ja mieti, haluaisitko jotain makua lisää. (suolaa, pippuria, hunajaa tms)

Laita kastiketta reilusti vegepastan päälle! Tämä maistuu varmaan myös salaatissa :))

Vajaa viikko polvileikkauksesta ja haaveilen jo sandaalikävelyistä luonnossa. Nämä ovat koristeeksi ostettu äskettäin Hämeenlinnaan avatusta mielenkiintoisesta sisustusliikkeestä. (Deco Time!)

P.S. Päivän pasta muuttui kuin taikaiskusta iltapalamme salaattilisukkeeksi.  Hampurilaiset maistuivat mahtaville tämän "pastan" ja etenkin kastikkeen ansiosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.